سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه جامه دانش بپوشد، عیبش از مردم نهان ماند . [امام علی علیه السلام]
پیوند دوستان
 

بیا فور مدیا
اریان 2233
موزیک هان
ستاره
ارسلان
ایوان باند
بهنام بانی
شادونه
لاوین
تاب ناز
نگین تک
تنهایی
ناز وب
جوان تو موزیک
دلنا
ناز گل
پارسی ناز
موزیک وان
آمازیگ
بیوگرافی ماکان باند
حمید هیراد
حمید هیراد
دانلود آهنگ غمگین
نازدونه
ناز گل
فان جدید
پونک
فان دون
دوستی ها
بروز ی ها
دانسته ها
عکس روز
قهر
نار دونه
رد گذر
ناز فان
تخفیفان
می فان
نگاه من
پردیس
ساتان
دبیر
پارسی دون
آموزگار
جدیدترین ها
تاپ ناز
آریانیا
تدبیر
برترین ها
نیاز
جهان موزیک
مدیا تک
سخا موزیک
استار گیم
رز ناز
زیبا تک
پوربابا
یاسل
چاپ تک
کلبه تک
دانلود آهنگ مذهبی
دیس لاو
فول آلبوم حامد همایون
روزگار
ارس ناز
بازاری
بازی ها
سایبان
نیاز ها
تک وب
فارس تک
بی قراری
پانی تک
صیاد شب
سخا موزیک
دنیای زیبا
موزیک به روز
بیا فور موزیک
فرشته ها
پاپ موزیک
شهر جم
دلداده ها
ندونسته
دانسته
خودرو
بیاتو تقریح
دیار موزیک
پارافیل
پارچه تک
نمکستان
ماکان باند
ماکان باند
مهدی جهانی
مهراب
هوروش باند
دانلود فیلم ایرانی
نمونه سوال
فراز چت
پارسی وان
ایران ترانه
ای فیلم
لاین موی
طرفداری
شادترین
برتر روز
اصلاح
خبر روز
صدا موزیک
تک موزیک
پاییزان
نوشته ها
فایل جدید
انلاین یار
وب تیک
بیا تو مدیا
ناوال 98
دانلود آهنگ خارجی
دانلود آهنگ ترکی
دانلود آهنگ کردی
دانلود آهنگ ایرانی
دانلود تک آهنگ
دانلود آلبوم
دانلود آهنگ جدید دانلود آهنگ محسن لرستانی لینک مستقیم ماکان بند دیسلاو مهراب تی ام بکس موزیک ایرانی دانلود آهنگ دانلود موزیک ویدیو دانلود آهنگ کردی دانلود آلبوم ریمیکس دانلود آهنگ کودکانه دانلود آهنگ دیس لاو دانلود آهنگ میلاد راستاد دیس لاو

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :12
بازدید دیروز :2
کل بازدید :31979
تعداد کل یاداشته ها : 73
103/3/1
6:58 ع

کشتی های غول پیکر با ابعادی غیر قابل تصور


 

  • کشتی های غول پیکر با ابعادی غیر قابل تصور

    کریستف کلمب با یک کشتی 24 متری پا بر قاره آمریکا گذارد. 54 سال پیش بزرگترین کشتی باربری دنیا 159 متر بود که به موزه پیوسته است. حالا کشتی‌ها ابعاد و قدرتی دارند که غیر قابل تصور است.

    بزرگ ترین کشتی های جهانبزرگ ترین کشتی های جهان

    کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” بزرگترین کشتی باربری جهان است که اخیرا برای تخلیه بار در بندر “برمن‌هافن” لنگر انداخت. این کشتی 395 متر طول و 60 متر عرض دارد. این کشتی 19 هزار و 224 کانتینر (twenty foot equivalent unit) گنجایش دارد.

    بزرگ ترین کشتی های جهانبزرگ ترین کشتی های جهان

    پیش از “ام‌اس‌سی اسکار” کشتی “سی‌اس‌سی‌ال گلوب” با گنجایش 19 هزار و 100 کانتینر رکورد جهان را در اختیار داشت. البته این رکورد تنها 53 روز بیشتر دوام نیاورد و با ورود “ام‌اس‌سی اسکار” در روز هشتم ژانویه سال 2015 فروریخت.

    بزرگ ترین کشتی های جهانبزرگ ترین کشتی های جهان

    البته کشتی “اما ماارسک” که در سال 2006 به آب انداخته شد هنوز هم با 398 متر طول، طویل‌ترین کشتی جهان محسوب می‌شود. اما گنجایش آن تنها 15 هزار و 550 کانتینر است. ‌

    بزرگ ترین کشتی های جهانبزرگ ترین کشتی های جهان

    برای این‌که بفهمیم اعداد و ارقام ارائه شده یعنی چه، نیاز به چند مقایسه هست. کریستف کلمب با “کشتی بادبانی سانتا ماریا” (عکس: سانتا ماریا بازسازی شده) در سال 1492 پا بر قاره آمریکا گذارد. این کشتی 24 متر طول و 39 نفر خدمه داشت.

    عکس کشتی های غول پیکرعکس کشتی های غول پیکر

    نمونه دیگر کشتی باربری “کاپ سان دیگو” در سال 1961 است که گرچه در آن زمان استاندارد جهانی کانتیتر وجود نداشت اما با 159 متر از بزرگترین کشتی‌های دوران خود بود. این کشتی حالا به موزه پیوسته است.

    عکس کشتی های غول پیکرعکس کشتی های غول پیکر

    نگاهی به اطلاعات جالب کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” ابعاد غیر قابل تصور آن را روشن می‌کند. وزن خالص این کشتی (بدون بار) 60 هزار تن است. بعد از بارگیری، “اسکار” به ارتفاع یک ساختمان 5 طبقه به درون آب فرو می‌رود.

    عکس کشتی های غول پیکرعکس کشتی های غول پیکر

    “ام‌اس‌سی اسکار” توسط “Daewoo Shipbuilding Company” در بوزان کره ساخته شده است. تقریبا شش ماه طراحی و در کمتر از یک سال جوشکاری بدنه آن با 45 هزار تن فولاد طول کشیده است.

    عظیم ترین کشتی های دنیاعظیم ترین کشتی های دنیا

    موتور کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” با 12 متر طول 83 هزار اسب بخار قدرت دارد. موتور این کشتی 11 سیلندر دارد که قطر هر سیلندر آن 90 سانتیمتر است. انرژی تولید شده توسط این موتور غول آسا بطور مستقیم به پروانه‌کشتی منتقل می‌شود.

    عظیم ترین کشتی های دنیاعظیم ترین کشتی های دنیا

    پروانه کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” که در آلمان ریخته‌گری شده، دارای پنچ پره است که طول هر پره به 10 متر و 30 سانتیمتر می‌رسد.

    عظیم ترین کشتی های دنیاعظیم ترین کشتی های دنیا

    کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” تقریبا 23 گره دریایی (42 کیلومتر) در ساعت سرعت دارد و روزانه بین 220 تا 250 تن گازوئیل (280 هزار لیتر) مصرف سوخت آن است که البته در مقایسه با کامیون بسیار با صرفه‌تر است.

    عظیم ترین کشتی های دنیاعظیم ترین کشتی های دنیا

    “ام‌اس‌سی اسکار” در شبانه‌روز تقریبا هزار کیلومتر را طی می‌کند. بدین ترتیب این کشتی برای هر صد کیلومتر 28 هزار لیتر گازوئیل مصرف می‌کند که اگر بر مقدار کانتینرهای گنجایش آن تقسیم شود، برای هر کانتینر یک و نیم لیتر گازوئیل در صد کیلومتر مصرف کرده است. این درحالی است که یک کامیون برای جابجایی یک کانتینر در صد کیلومتر چند برابر این میزان مصرف گازوئیل دارد.

    بزرگ ترین کشتی های دنیابزرگ ترین کشتی های دنیا

    اما وقتی صحبت از کانتینر می‌شود، یعنی چه؟ تا سال‌های دهه 50 میلادی وقتی یک کشتی باری در اسکله برای تخلیه بار لنگر می‌انداخت، کالاها بایستی با طناب، تور، پالت، جرثقیل و زحمت بسیار از درون کشتی به بیرون تخلیه می‌شدند. در دهه 30 میلادی مالکوم مک‌لین، مالک آمریکایی یک شرکت حمل و نقل، ایده ساخت یک “جعبه” استاندارد برای حمل و نقل کالا را داشت، اما این ایده تازه در دهه 60 میلادی عملی شد.

    بزرگ ترین کشتی های دنیابزرگ ترین کشتی های دنیا

    کانتینرهای اولیه 6 متر و 10 سانتی‌متر طول، 2 متر و 44 سانتیمتر عرض و بین 2 متر و 44 تا 2 متر و 90 سانتیمتر ارتفاع داشتند. اما استاندارد کانتینرهای امروزین دوبرابر شده است.

    بزرگ ترین کشتی های دنیابزرگ ترین کشتی های دنیا

    در بعضی از اسکله‌های جهان تخلیه کانتیر از درون کشتی بصورت تماما اتوماتیک توسط جرثقیل‌های مخصوص صورت می‌گیرد.

    بزرگ ترین کشتی های دنیابزرگ ترین کشتی های دنیا

    کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” 35 نفر خدمه دارد. در کنار کاپیتان و معاون او، دوافسر و 24 نفر دیگر این کشتی غول‌آسا را هدایت می‌کنند. گرچه با توجه به عظمت این کشتی تعداد خدمه کم به‌نظر می‌رسد، اما سیستم‌های الکترونیکی هدایت‌گر و رهیاب بخش عمده‌ای از کار را برعهده دارند.

    بزرگ ترین کشتی های دنیابزرگ ترین کشتی های دنیا

    حجم باری را که در درون کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” جای می‌گیرد می‌توان با 39 هزار اتومبیل یا 117 میلیون جعبه کفش به تصویر کشید. اما واقعیت این است که بار این کشتی بسیار متنوع است و با پهلوگیری در اسکله‌های گوناگون تنها بخشی از آن را تخلیه می‌کند.

    بزرگ ترین کشتی های دنیابزرگ ترین کشتی های دنیا

    گرچه کشتی “ام‌اس‌سی اسکار” با قابلیت حمل 19 هزار و 244 کانتینر فعلا بزرگترین کشتی جهان محسوب می‌شود و قرار است در ماه آوریل سال 2015 “خواهر خوانده” آن “ام‌اس‌سی اولیو” به دریا انداخته شود، اما بزودی کشتی‌های بزرگتر و غول‌پیکرتری نیز وارد خواهند شد. این درحالیست که متخصصان در دهه 90 میلادی سقف حمل بار توسط کشتی‌های باری را 10 تا 12 هزار کانتینر می‌دانستند.


  
  

4 نکته که حتما باید قبل از انتخاب لامپ بدانید


 

  • 4 نکته که حتما باید قبل از انتخاب لامپ بدانید

    4 نکته که حتما باید قبل از انتخاب لامپ بدانید

    اغلب ما نمی‌دانیم موقع انتخاب لامپ مناسب برای خانه چه گزینه‌هایی پیش رو داریم و باید به چه نکاتی دقت کنیم؛ درحالی‌که این قضیه اهمیت خیلی زیادی دارد. فکرش را بکنید نور اتاق بچه‌ها باعث شده باشد حوصله درس خواندن نداشته باشند یا نور آشپزخانه باعث خستگی زودرس بزرگترها باشد! چنین چیزی اصلا عجیب نیست چون نور نقش مهمی در بروز حالت‌های مختلف روحی ما بازی می‌کند. به همین دلیل هم برایتان راهنمای انتخاب لامپ مناسب برای فضاهای مختلف منزل را فراهم کردیم که شامل شناسایی انواع نور، انواع فضاها و نور مناسبشان، انواع لامپ و وات مناسب برای روشنایی هر اتاق می‌شود.

    نکته اول؛ شناسایی انواع نور مناسب برای اتاق‌ها

    خوب است بدانید برای انواع لامپ ها تعریف‌های مختلفی تعیین شده است که به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

    1. نور عمومی یا نور محیطی: این نور به عنوان نور کلی و سراسری اتاق عمل می‌کند. نور عمومی به عنوان نور طبیعی اتاق هم در نظر گرفته می‌شود و وظیفه روشن کردن کل فضا را دارد. نور لوستر، چلچراغ و دیوارکوب معمولا جزو دسته نور عمومی در نظر گرفته می‌شود.
    2. نور وظیفه‌ای: این نور تحت عنوان نور کاری هم شناخته می‌شود و وظیفه دارد نور محیط کار یا محدوده‌ای را که در آن مطالعه می‌کنید، فراهم کند. نور چراغ مطالعه یا لامپ زیر کابینت از شناخته‌شده‌ترین نورهای وظیفه‌ای هستند.
    3. نور تاکید‌کننده: برجسته کردن و روشنایی بخشیدن به نقطه خاصی از منزل، وظیفه نور تاکیدکننده است. برای مثال ممکن است تابلوی نقاشی یا قاب عکس زیبایی داشته باشید که دلتان بخواهد با نورپردازی، روی آن تاکید ویژه‌ای کنید،؛ در این صورت باید سراغ نور تاکیدکننده بروید.

    برای اینکه بتوانید نورپردازی مناسبی برای محیط داشته باشید، نورپردازی را دقیقا به ترتیب بالا انجام دهید. یعنی ابتدا نور کلی را برای فضای اتاقتان تعریف کنید. بعد سراغ نوری بروید که قرار است هنگام کار یا مطالعه کمکتان کند و سپس نوری را اضافه کنید که قرار است روی آثار هنری یا هر چیزی که برایتان اهمیت بیشتری دارد، تاکید کند.

    4 نکته که حتما باید قبل از انتخاب لامپ بدانید

    نکته دوم؛ کدام نور برای کدام اتاق مناسب است؟

    بیایید فضای کلی خانه را به دسته‌های زیر تقسیم کنیم و ببینیم برای هر اتاق، چه نوری مناسب است:

    1. هال و اتاق پذیرایی: علاوه بر نور عمومی استفاده از نور تاکیدکننده در یکی از گوشه‌های اتاق به شدت توصیه می‌شود. نور می‌تواند یک اثر هنری را تحت پوشش قرار دهد یا حتی یکی از صندلی‌های موجود را.
    2. آشپزخانه: نور عمومی در اولویت قرار دارد و بعد نوبت به نور وظیفه‌ای می‌رسد که به‌خصوص بخش کانتر آشپزخانه، سینک یا هر جایی را که بیشتر با آن سر و کار دارید، روشن می‌کند.
    3. اتاق خواب: معمولش این است که حتما نور وظیفه‌ای در اتاق خواب موجود باشد، به‌خصوص روی پاتختی‌ها. اگر دوست دارید اتاق را خیلی حرفه‌ای نورپردازی کنید به جای اینکه نور را به سمت تخت هدایت کنید به سمت کمد لباس‌ها انتقالش دهید.
    4. سرویس بهداشتی: ممکن است انتخاب نور مناسب حمام و دستشویی کمی سخت باشد، چون به دقت نیاز دارد. برای مثال در مورد آینه به نور وظیفه‌ای نیاز دارید؛ اما اگر نور جای نامناسبی نصب شود باعث ایجاد سایه خواهد شد. به همین دلیل می‌توانید با استفاده از انواع لامپ های ال ای دی کم مصرف و هالوژن در کنار آینه نور مناسب را ایجاد کنید و از نور عمومی برای روشن کردن بقیه فضا بهره ببرید.

    نکته سوم؛ کدام لامپ را انتخاب کنم؟

    لامپ شما، منبع نور و روشنایی‌تان است. بنابراین نوع لامپی که می‌خرید تعیین می‌کند فضای خانه‌تان چطور به نظر برسد. با چهار مدل از محبوب‌ترین لامپ‌های موجود در بازار بیشتر آشنا شوید.

    لامپ رشته ای: نوع نسبتا قدیمی و سنتی از لامپ‌ها را لامپ رشته ای تشکیل می‌دهد که این روزها کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و جای خودشان را به گزینه‌های کم‌مصرف‌تر و ال ای دی ها داده‌اند. این نوع لامپ، نور درخشانی ایجاد می‌کند که باعث احساس راحتی و زیبایی بیشتر در فضای منزل می‌شود.

    انواع لامپ های فلورسنت فشرده: لامپ فلورسنت فشرده یا CFLS ، 75 درصد کمتر از لامپ‌های رشته‌ای انرژی مصرف می‌کند و عمرش هم طولانی‌تر است. تفاوت این لامپ‌ها با لامپ رشته ای این است که تناژ رنگی‌شان نسبتا سرد است و حاوی جیوه هستند. با اینکه میزان جیوه به کار رفته در این لامپ‌ها خیلی کم است؛ اما به معنی این نیست که نباید مراقب باشید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خطرات لامپ فلورسنت میتوانید به این لینک مراجعه کنید.

    ال ای دی: لامپ ال ای دی LED ، درست به اندازه لامپ فلورسنت به‌صرفه و اقتصادی است؛ به‌علاوه‌اینکه از نظر دوام، تقریبا سه‌برابر بیشتر از فلورسنت عمر خواهد کرد. از لامپ ال ای دی بیشتر به عنوان نور وظیفه‌ای استفاده می‌شود، چون نورش نسبت به فلورسنت مستقیم و تندتر است. جالب است بدانید نور ال ای دی شبیه نور خورشیدی لامپ رشته‌ ای است؛ اما کمتر داغ می‌شود. قیمت لامپ ال ای دی معمولا نسبت به فلورسنت گران‌تر خواهد بود.

    لامپ هالوژن: لامپ هالوژن نوری سفید و مشابه نور طبیعی روز به فضای منزلتان خواهد داد. این نور به عنوان یک نور وظیفه‌ای عالی عمل می‌کند و مصرف انرژی‌شان 10 الی 20 درصد کمتر از نور رشته‌ای است.

    در کنار لامپ‌های معمول داشتن چراغ قوه در منزل به عنوان یک نور وظیفه‌ای سیار توصیه می‌شود. انواع بهترین چراغ قوه ها گزینه‌های مناسبی هستند برای وقت‌هایی که نور وظیفه‌ای ثابت موجود در منزل کفاف کاری را که باید انجام دهید، نمی‌دهد یا به علت ثابت بودن، نقطه مد نظرتان را روشن نمی‌کند.

    4 نکته که حتما باید قبل از انتخاب لامپ بدانید

    نکته چهارم؛ لامپ چند وات بگیرم؟

    می‌رسیم به مرحله آخر؛ اینکه قدرت روشنایی لامپ برای هر اتاق چقدر باشد؟ جواب این سوال به سه مسئله ربط پیدا می‌کند:

    1. بزرگی فضای اتاق
    2. رنگ دیوارها
    3. میزان روشنایی مورد نظر خودتان!

    اگر دنبال راه حل ساده‌تری می‌گردید که ربطی به ابعاد اتاق و دو گزینه دیگر نداشته باشد؛ راهنمای زیر به کارتان می‌آید. معمولا نور مناسب برای هر یک از فضاهایی که در ادامه می‌خوانید، در‌صورتی‌که لامپ شما ال ای دی باشد، چیزی در حدود اندازه‌ای است که رو‌به‌رویشان نوشته شده است:

    آشپزخانه: 60 الی 100 وات

    سرویس بهداشتی: 40 تا 60 وات

    اتاق خواب: 30 الی 60 وات

    اتاق نشیمن: 30 الی 60 وات

    اتاق پذیرایی: 60 الی 75 وات

    نکته: این اندازه‌ها تقریبی هستند و از واحد «لومن» به وات تبدیل شده‌اند.

    منبع: دیجی‌کالا مگ


  
  
<      1   2   3